Ishimaru Taiki's secret headquarters
:: Kanariya ::
Intro >> Tko je, dovraga, Ishimaru Taiki?!?

Clark Kent je Superman, Bruce Wayne je Batman, a ja.. ja sam stvorio Ishimaru Taiki-ja. Zaštitnik japanske glazbe u Hrvatskoj, originalno duhoviti i nadasve smušeni junak koji će vas zapanjiti svojim poznavanjam načina kako okrenuti situaciju na smijeh i kako pasti u polupraznom autobusu dok sjedite na sjedalu. Njegov kostim je potpuno bjel. Ima plašt sa velikom crvenom točkom na kojoj pišu slova IT. Ne, to nije kratica za informatičku tehnologiju, to je Ishimaru Taiki!!

On se bori protiv nepoznavanja japanske glazbe i protiv podcjenjivanja iste. Njegov žar i entuzijazam su nenadmašni. Sve koji mu se nađu na putu, spotakne i prekorači. Nitko ga ne može zaustaviti!

On je Ishimaru Taiki, zaštitnik japanske glazbe!

Ishimaru Taiki's Adventures
Blog
srijeda, svibanj 31, 2006
Riječ je fakat ogromna, ali baš je cool, zar ne? :))
Znate ono naše "točka, točka, točkica, gotova je glavica" (ili nekaj u tom stilu)? Tako smo crtali glavu dok smo bili manji (ja još uvijek tako crtam glavu..točke za oči, za nos i krug je glava.. još dodaš usta i to je to..heheheh..)
Henohenomoheji je glava koju japanska djeca crtaju u osnovnoj školi pomoću hiragane (vrsta japanskog pisma). Znakovi hiragane pomoću kojih se to crta su he, no, he, no, mo, he, ji. Prva dva he su obrve, dva no su oči, mo je nos i zadnje he je usta. Obris glave je znak ji, dok je uho tzv. dakuten (dijakritički znak, obilježava koji slog se naglašava).
Slika: henohenomoheji

Djeca koriste henohenomoheji za crtanje strašila (kakashi, scarecrows). Heh..pišem na tri jezika :))
kanariya @ 14:17 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare